Hvilken sportsgren skal dit barn starte til?

Hvilken sportsgren skal dit barn starte til?

De fleste forældre kender det. Barnet er ved at nå en vis alder, og nu skal det ud at bevæge sig lidt. Men hvilken sport er lige den helt rigtige til netop dit barn. Det kan være utrolig svært at vælge sportsgren – både for barnet, men også for forældrene. Det er nemlig ikke alle sportsgrene der koster det samme, og desuden indebærer nogen mere kropskontakt end andre. Både barnet og forældrene skal være trygge ved situationen, men her får i et overblik over nogen af de mest populære sportsgrene.

De 10 mest populære sportsgrene målt på antal medlemmer ifølge en undersøgelse i sommeren 2022 var:

  • Fodbold
  • Gymnastik
  • Svømning
  • Fitness
  • Golf
  • Badminton
  • Håndbold
  • Tennis
  • Ridning
  • Skydning

Fodbold fortsat mest populære sport

Selvom det for mange ikke kommer som en overraskelse, så var fodbold stadig den sportsgren med flest medlemmer i sommeren 2022. Rigtig mange vælger netop fodbolden, da der her er tale om en holdsport, men hvor den individuelle præstation stadig er vigtig. Man får således det bedste fra 2 verdener. Det betyder dog ikke, at det netop er fodbold som dit barn skal gå til. Hvis fodbolden dog har en interesse, kan man læse meget mere om både denne sport samt nogle af de andre populære sportsgrene på nettet.

Drenge og pigesport?

Mange tror fejlagtigt at der er visse sportsgrene, der kun er egnet for henholdsvis drenge og piger. Eksempelvis er det meget atypisk for drenge at bevæge ind i sportens verden gennem ridnign, mens der tilsvarende er flere drenge end piger på fodboldbanerne. Dette betyder dog ikke, at disse sportsgrene er forbeholdt det ene køn. Faktisk tværtimod. Uanset om jeres pige gerne vil på skydebanen eller jeres dreng gerne vil på hesteryg, så er det noget man som forældre er nødt til at overveje. Mange børn bliver nemlig bremset i deres sportsgrene ud fra forældres forudindtagelser om de enkelte sportstyper.

Det skal hertil nævnes at nogle sportsgrene selvfølgelig er dyrere end andre, hvilket kan spille ind i beslutningen om, hvilken sport jeres barn skal dyrke. Eksempelvis er både ridesporten og golf utrolig dyrt, mens eksempelvis svømning er væsentlig mere overkommeligt i pris. Der er ligeledes forskel i den tid, man som forældre skal lægge i sporten. Ridestævner planlægges ofte i weekender, mens en skydeturnering godt kan være en onsdag aften.

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *.

*
*
You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>