Sådan sikrer du en effektiv hjemmetræning

Sådan sikrer du en effektiv hjemmetræning

Hjemmetræning er mere og mere udbredt – og for mange et foretrukket valg, når det kommer til at holde en træningsrutine. 

I en travl hverdag kan det være svært at nå i fitnesscenter mellem arbejde, hente børn og lave aftensmad. På samme tid er hjemmetræningsudstyret i dag optimeret så meget, at en hjemmetræning kan være mindst lige så effektiv som den i træningscenteret. Og mon ikke, det er kombinationen af disse to ting – en livsstilsændring og en bedre teknologi – der medvirker til, at vi er blevet så glade for hjemmetræning?

Disse ting skal du være opmærksom på, når du træner hjemme

Når du træner hjemme, så har du selvsagt ikke en instruktør eller anden adviserende opsyn. Derfor er det enormt vigtigt, at du sikrer dig den rigtige viden om din foretrukne træningsform. Bruger du maskiner, er det vigtigt at starte forsigtigt og med lav belastning, indtil du har styr på teknikken og udførelsen af øvelserne – det er så ærgerligt at stå med en overbelastning eller anden skade, fordi du blev for ivrig. 

For at få det optimale ud af din hjemmetræning, er det desuden afgørende, at du har det rette udstyr – det er en god investering i din form og dit helbred. I dag findes der et væld af produkter på markedet for hjemmetræning, og du kan med få indkøb fuldende dit eget træningsrum, da mange af disse remedier er flerfunktionelle og lette at indrette sig med. Se mere hos nysport.dk, hvis du er interesseret i at vide, hvad der findes af træningsudstyr til dit behov. 

Hvad er en god træningsrutine? 

En god træningsrutine handler om dig – og det er vigtigt at individualisere denne, så den er tilpasset din fysisk og dit øvrige aktivitetsniveau.

Én af de mange fordele ved at træne hjemme er, at vi undgår at sammenligne os selv med de mennesker, vi træner sammen med. Hvis vi holder vores egen form op mod vores nabos, så risikerer vi at træne uhensigtsmæssigt, og i grelle tilfælde at komme til skade. 

Din træning handler om dig – og din målsætning skal tage udgangspunkt i din fysik, ikke sidemandens. En god træningsrutine tager afsæt i din vægt, dit fysiske helbred, dit blodtryk og tilsvarende nøgletal.

Din træningsrutine skal bygges op, så den varetager dig og din krop – den skal arbejde med dig, ikke mod dig. 

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *.

*
*
You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>