Bliv klogere på din hunds øre og hørelse.

Bliv klogere på din hunds øre og hørelse.

Vi mennesker bruger vores sanser konstant, hele tiden, hvert minut igennem dagen. Og særligt høresansen bliver spillet på. Vi opfanger lyde, hører musik, fører en samtale, og er med vores høresans til stede på en helt anden måde, end vi er med vores andre sanser. Hunde har det på samme måde, dog opfanger de faktisk lydene meget forskelligt, alt efter hvordan deres øre ser ud. Alligevel er hundenes hørelse kontant i brug, hvor de altid er parat til at opfange lydsignaler, og er enestående til at lokalisere, hvor lydende kommer fra.

Lær mere om din hunds ører og hvordan de virker

Præcis som at nogle hunde har tykkere pels end andre, har større øjne end andre, og at nogle hunderacer generelt bare er større end andre, har hunde også forskellige ører. Du har nok bemærket, at nogle hunde render rundt med strittende ører, hvorimod at andre har øre der hænger, eller har tendens dertil. Og faktisk har hundens ører stor betydning for, hvordan hunden hører og reagerer. lær mere om øre hos hunde og bliv klogere på hvordan din hund benytter sig af sine sanser. hundens ører stritter ofte når en lyd registreres, for at den hurtigt kan lokaliseres. Hunde der generelt har mere strittende ører har en stor åbning, hvor lyden hurtigt og bedre kan trænge ind, modsat dem med hængeører, der typisk egner sig mere til at have snuden mod jorden, hvor den ikke opfatter og hører lyde på sammen måde som de hunde med de strittende ører.

Kæledyr kommer med vidt forskellige ørestørrelser

Kæledyr kommer i forskellige former og størrelser – det samme gælder deres ører. Der findes mange forskellige racer hos både katte og hunde, hvor nogle ligner hinanden mere end andre og hvor nogle har større øre end andre. Lige som hunde har forskellige ører, ses det også med katte, især hvis man kigger på en Cornish Rex. Lær mere om en Cornish Rex, der kendetegnes på sit særlige udseende, ikke mindst sin størrelse på sine ører der er placeret helt oppe på toppen af hovedet. Uanset hvilke ører dit kæledyr har eller kommer med, er det klar til at dele ud af sin ubetingede kærlighed, og opfange lydende som du udsender.

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *.

*
*
You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>