Værd at vide om hybrid- og plugin-hybridbiler

Værd at vide om hybrid- og plugin-hybridbiler

Drømmer du om at blive mere miljøvenlig? Der er mange forskellige måder, hvorpå man kan give vores klima en hjælpende hånd; man kan spise mindre kød, man kan købe genbrug, og man kan ændre på sine kørevaner. Du kan begynde at køre mere på el, og det kan du med en hybridbil eller en plugin-hydbridbil. Læs med her for at blive klogere på begge dele.

Hvad er en hybridbil?

En hybridbil er, som navnet lyder, en hybrid imellem elbilen og diesel- eller benzinbilen. En hybridbil kan nemlig skifte imellem de to muligheder inden for brændstoffer. Bilen vil altid selv vælge at køre på el, og når der ikke er mere el, skifter den til benzin eller diesel. Under benzinkørslen oplader den el, så det kan bruges igen. Den oplader altså løbende, og det er blandt andet når forbrændingsmotoren starter og stopper samt når du bremser, der giver el-beholdningen et boost. Derfor er en hybridbil rigtig god til dig, der kører meget ind i byen, sammenlignet med dig, der kører store strækninger af gangen.

Hvad er en plugin-hydbridbil?

En plugin-hybridbil er ligesom hybridbilen i den forstand, at den kan køre på skiftevis el, eller benzin eller diesel. Dog er den store forskel her, at du også kan lade denne bil, så du kan bruge mere el end diesel og benzin. Den lader selvfølgelig også løbende, ligesom en almindelig hybridbil gør. Den kan gøre meget længere på rent el, end den almene hybridbil kan, så den er mere passende til billister, der kører længere ture.

Afgiften på hybrid- og plugin-hybridbiler på under 50 gram CO2

Generelt får billister med hybridbil eller plugin-hybridbiler lidt rabat på deres registreringsafgift, fordi de er bedre for miljøet end almindelige biler; det er i hvert fald planen, at de såkaldte “grønnere” biler skal være billigere at have, så flere vil købe dem. Dog regner man med, at de med tiden vil blive billigere at producere, så afgiften vil langsomt blive hævet igen, så den passer med almindelige biler. I 2023 regner man med, at indfasningen af den endelige afgift på under 50 gram CO2 pr. km stiger fra 50% til 55%. Læs mere her, hvis du gerne vil vide mere om registreringsafgiften.

Hvad er det rette valg for dig?

Er en hybridbil eller en plugin-hybridbil det rette valg for dig? Det er en forholdsvis nem måde at gøre en forskel på; du skal ikke ændre mange vaner, blot din bil.

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *.

*
*
You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>