Vigtigt at huske hvis du skal skilles

Vigtigt at huske hvis du skal skilles

Hvis dit ægteskab ender i en skilsmisse, er der mange ting der er vigtige at tage i betragtning. En af de vigtigste ting at tage i betragtning, er nok skilsmisseskøde. Hvis i har en fælles ejendom, så som et hus eller en lejlighed, som en af jer skal flytte fra i forbindelse med jeres skilsmisse, er det vigtigt i har styr på betingelserne for overdragelse. Med en Skilsmisseskøde kan i få styr på hvem der skal have den overdragede bolig, og vilkårene for overførelsen. Der er dog også mange andre vigtige ting der er relevante at overveje i forbindelse med en skilsmisse.

Hvordan vil i dele jeres ting med hinanden?

Det er vigtigt at have rigtig god kommunikation mellem de to parter der skal skilles, så i begge føler jer fair behandlet, og som om i har fået den del af jeres ting som i føler jeg berettiget til. Hvis i f.eks. har fælles bil eller fælles møbler, eller måske fælles hvidevarer, kan det strakt handle om dyrer sager, når i skal dele. Der er mange forskellige måder i kan dele jeres tidligere fælles ejendele mellem hinanden. Overvej f.eks. hvem der har den tætteste relation til de ting i ejer, hvem der har mest behov for dem, eller hvem der føler sig mest berigtiget til dem. Det vigtigste er at i er villige til at lytte til hinanden, og tage hinandens ønsker seriøst, så skal man nok nå frem til en aftale om hvem der skal have hvilke ejendele.

Har i børn? Lav en aftale omkring hvem der bor hvor

Hvis i har børn, er det vigtigt at finde ud af hvordan i vil håndtere deres nye situation. Hvis i har ældre børn, kan i eventuelt spørge dem. Der er heller ikke noget i vejen for at ændre ens aftaler om hvor børnene bor og/eller hvor længe ad gange hen ad vejen.

Et skilsmisseskøde er vigtigt

Skilsmisseskøde er dog et centralt dokument, som i bør have styr på. I forbindelse med boligkøb udarbejder normalt en købsaftale. Når boligen skal overdrages ifm. en skilsmisses skal der almindeligvis oprettes en ny købsaftale, fordi der er tale om overdragelse af en del af boligen til ens tidligere ægtefælle. Her er skilsmisseskødet de vilkår, som købsaftalen mellem de to tidligere ægtefæller er indgået under.

En bolig er for mange en central del af deres formue, og det er vigtigt at der er styr på hvem der ejer hvad under en skilsmisse, samt hvordan tidligere delte ejendomme, såvel som andre ting, skal deles eller overdrages under skilsmissen. Der er mange muligheder for at modtage hjælp til dit skilsmisseskøde, og i kan kontakte forskellige boligselskaber eller advokater med speciale i skilsmisse eller boliger, der kan hjælpe jer med at udarbejde en aftale, der giver mening for jer begge. Derved kan i nå frem til en ordentlig overdragelse af boligen.

 

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *.

*
*
You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>