Rav: Hvad det er, hvor du kan finde det og værktøjer til indsamling af rav

Rav: Hvad det er, hvor du kan finde det og værktøjer til indsamling af rav

Rav er blevet brugt til smykker, kunstværker og andre dekorative genstande i århundreder. Det er en fossiliseret harpiks, der indeholder plante- og dyrestoffer fra forhistorisk tid. Når man finder rav, kan det skæres i små stykker eller laves til perler, der kan bæres som smykker. Der findes mange redskaber, som du kan bruge til at finde rav, f.eks. en rav-sensor, som bruger statisk elektricitet til at tiltrække støvpartikler med en voksagtig belægning på sig.

Hvor stammer rav fra?

Den tidligste kendte anvendelse af rav var for mere end 100 millioner år siden, hvor biller skabte det første stykke polymer (et molekyle med lang kæde) i naturen. Der er også fundet rav med plantemateriale i det fra forhistorien, herunder en fyrretræskogle fra den palæocæne periode.

Rav findes i mange farver, bl.a. rød og gulgrøn. Andre navne for rav er succinit eller balaustium vernum. Rav kan bruges til at fremstille smykker, der fremmer kreativiteten, fordi det menes at have en beroligende virkning på folk, der bærer det.

Hvordan finder man rav?

Der er størst chance for at finde rav ved den danske vestkyst. Især efter stormvejr, hvor bølgerne er gået højt, der er størst chance for, at finde rav, som kommer fra vandet. Man kan bruge en ravkese i vandet, som er et effektivt hjælpemiddel til at finde rav. Et andet godt værktøj til at finde rav er en ravlygte. Den kan man bruge til at lyse med i vandkanten. Finder man rav med lygten, så er man ikke i tvivl. Men man bør lige undersøge hvordan man tjekker om ravet er ægte rav.

Der er flere måder man kan tjekke om det er ægte rav. Man kan brænde den med en lighter, hvis det lugter af harpiks og “skov”, så kan du være sikker på at det er harpiks.

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *.

*
*
You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>