Sådan får du inspiration til at vælge din nye lampe til hjemmet

Sådan får du inspiration til at vælge din nye lampe til hjemmet

Hvis du er i tvivl om hvordan du finder den perfekte lampe, der skal pryde din stue eller et andet sted indendørs, så får du her muligheden for at blive inspireret til at tage en beslutning om at vælge den rigtige lampe.

Lamper er vigtige i din møbelsamling, og derfor er de også at finde i de fleste hjem i forskellige former og typer. Derfor kan det være svært når du skal vælge din nye lampe i hjemmet, fordi den ikke bare giver lys, men også fås i utallige størrelser, farver og design.

Det relevante er at du tiltænker lampens formål og placering i forhold til typen af lampe, samt at din stil bliver overvejet i relation til lampens design og udseende.

  • Formål og position – type af lampe
  • Din stil – lampens design

Betydningen af formålet og position

Det kan være at du har afgrænset din søgning ved at vide hvilken placering lampen skal have. Hvis det er tilfældet, så kan du sagtens vælge imellem flere typer af lamper.

Her kan der være mange flere løsninger til det du søger, og derfor er formålet afgørende i dit valg af lampe. Det kan være, at du allerede er bevidst om at du skal have en lampe i hjørnet af din stue. Så kan du få glæde af en gulvlampe eller standerlampe, som giver en god fylde og opmærksomhed i rummet. Det er dog også muligt at placere en væglampe i dit hjørne, hvor du samtidig kan give plads til et møbel under eller ved siden af den. Væglampen kan derfor anvendes som en form for læselampe, når du skal slappe af i din stol, og kan være årsag til at du ikke har behov for en bordlampe som du ellers tidligere har haft til samme formål.

Når du skal købe en lampe til soveværelset, tænker du så på sengelamper eller natbordslamper? Formentlig. Formålet kan være, at du gerne vil læse i din seng, og derfor har brug for en sengelampe eller natbordslampe som skal give et godt læselys. For andre med samme placering, kan formålet måske være, at der blot skal være lys, når de ligger på værelset og ser fjernsyn. En løsning kan i så fald være, at en loftslampe er ideel, fordi den giver et lys der breder sig ud i hele soveværelset. Du kan derfor med fordel ofte søge udover det første, der kommer frem i dine tanker.

Din søgning kan nemt og hurtigt blive indsnævret, hvis du er afklaret med typen af lampe og dens formål, og du kan derved hurtigt minimere din tid på at vælge den rigtige lampe til dit hjem. Omvendt kan en bredere søgning på dit behov også være behjælpelig til, at du meget hurtigt har fundet en lampe, der er anderledes end det du egentligt havde tænkt på, men som dækker behovet af formål og placering.

Tænk over lampens udtryk og stil

Når du er på udkig efter en lampe, så har du sikkert allerede en idé om hvad du leder efter. Derfor er din stil afgørende for hvordan du anser lampernes stil og design, som jo skal stemme overens når du træffer beslutningen om at købe lampen. Du har måske en stue eller et andet rum i hjemmet, der er møbleret med stole, borde og interiør. Dertil mangler du din lampe, der skal matche de møbler du har indrettet rummet med. Du skal altså gøre op med dig selv, hvad der er pænest og fungerer i sammenspil med dine møbler. Er du til moderne lyse rum, så kan det være, at hvide og sorte lamper er ideelt, fordi det er foreneligt med resten af dit møblerede hjem. Det kan også være en retrolampe vil passe bedre ind, fordi der er noget nostalgisk og historisk over lampen, som udtrykker dig og din stil endnu bedre. Lampernes mange materialer og yde er væsentlig, fordi det skal relatere sig til din stil og give dig en ro når du ser og bruger lampen. Lamper har en lang levetid og derfor er din stil vigtig for at være tilfreds med dit valg.

Andre krav til lampen

Derudover er det væsentligt, at du er bevidst om hvor meget lys lampen kan give dig, da dette kan variere selvom pærerne er ens. Nogle lamper kan være formet så de stjæler lyset, og derved begrænses dets udslip af lys til større dele af rummet. Selvom de fleste lampetyper er med ledning, så kan du også få dem uden, hvis du har ønsker det. Med flere og opdaterede muligheder indenfor teknologi, så kan en lampes styringsfunktion også være trådløs, der kan betyde en anderledes betjening af lampen. Husk derfor også at gøre dig overvejelser om flere funktioner ved lampen, som i sidste ende kan være afgørende for om du vælger den ene lampe fremfor den anden. Husk også at dine udendørslamper kan vælges ud fra samme principper, og naturligvis skal placeres i relation til de udeområder, som lamperne skal være ved. Altså i kombination med dine udendørsmøbler.

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *.

*
*
You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>