Husk cykelhjelmen

Husk cykelhjelmen

Sikkerhed er et nøgleord for alle os, der jævnligt færdes i trafikken. Hvis du er fodgænger, bør du aldrig gå over for rødt og se dig godt for, før du krydser vejen. Som bilist er det vigtigt, at du regelmæssigt sender din bil til sikkerhedstjek, og at du koncentrerer dig, når du befinder dig bag rattet. Og når du sidder på din cykel, skal du holde øjnene på vejen, skrue ned for dine høretelefoner og lade mobilen blive i lommen, så du ikke bliver distraheret, mens du cykler. Uanset om du forbereder dig på en mindre tur eller en lang strækning, er det dertil essentielt, at du altid husker din cykelhjelm. Selvom du kører ansvarligt, kan du ikke sikre dig mod mennesker, som ikke tager deres kørsel ligeså alvorligt. Cykelhjelmen er med til at forhindre, at du kommer rigtig galt afsted, hvis du skulle falde, mens du er på farten.

Alt til dine cykeleventyr

Danmark er en udpræget cykelnation. Derfor findes der efterhånden et væld af danske virksomheder, som specialiserer sig i både cykler og cykeludstyr. Én af de foretrukne cykelspecialister herhjemme er Cykel shoppen

Cykelshoppen har deres hovedkontor i Skanderborg, men du behøver ikke at besøge forretningen for at kunne forberede dig på dit næste cykeleventyr. På Cykelshoppens hjemmeside finder du både cykler, cykeltøj, hjul, dæk, slanger, reservedele, værktøj og plejemidler. Desuden har hjemmesiden et bredt udvalg af cykelhjelme til både børn og voksne.

Se bredt udvalg af cykelhjelme 

Cykelshoppen forhandler de førende mærker inden for cykelhjelme, herunder Abus, Giro, Bell, Lazer og Mavic. Samtlige af sidens cykelhjelme er fremstillet med øje for optimal sikkerhed og perfekt komfort, og udvalget er opdelt i kategorier, så du nemt kan finde den cykelhjelm, der passer bedst til dig. Hvis du for eksempel jævnligt kører mountainbike, kan du med fordel vælge en hjem, der er udviklet specielt til dette formål. Det samme gælder, hvis du har en racercykel. Dyrker du BMX-kørsel, bør du starte med at orientere dig i Cykelshoppens fullface-kategori. Fullface hjelmene er mere hårdføre end andre cykelhjelme, og de er derfor ideelle til dig, som ofte kører i hårde terræner.

Derfor elsker vi at cykle

Der er flere grunde til, at mange af os elsker at cykle. Først og fremmest mindsker daglig cykling risikoen for overvægt, højt blodtryk, højt kolesteroltal og diabetes. Da cykling er godt for vores helbred, letter du som cyklist også sundhedsvæsenets byrde. Cykling forbedrer luftkvaliteten og afhjælper de klimaændringer, som i høj grad forårsages af transportformer som fly og bil. Alle bilister ved, hvor frustrerende det kan være at lede efter en parkeringsplads, men som cyklist har du den fordel, at du kan parkere stort set hvor som helst. Cykler slider langt mindre på infrastrukturen end biler, og hvis du er i dårligt humør, er få ting mere terapeutiske end en lang cykeltur gennem byens gader.

Er du endnu ikke definitivt hoppet med på den danske cykelbølge? Så gør det nu. Og sørg for, at du altid er godt klædt på, før du hopper i pedalerne.

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *.

*
*
You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>