De bedste søvnråd: Sådan sørger du for at sove godt om natten, hvad end du er hjemme eller på kroophold

De bedste søvnråd: Sådan sørger du for at sove godt om natten, hvad end du er hjemme eller på kroophold

Hvis man ikke sover godt om natten, så kan det have en enorm stor indvirkning på ens generelle trivsel. Dårlig søvn kan føre til fysiske udfordringer som overvægt, diabetes og hjerteproblemer, og så kan det desuden føre til en række psykiske udfordringer, som stress og angst.

Læs med her, og få en række gode råd til, hvordan du kan sove godt om natten!

Sov godt på en god madras

Det er for det første vigtigt, at du ligger godt, der hvor du skal sove. Det nytter ikke noget, at du har en madras, som du synes, er dårlig. Det behøves ikke at være meget dyrt at finde en god madras, du kan finde nogle gode tilbud hos madrassnedkeren.dk.

Læg telefonen fra dig

En af de ting, der kan føre til, at man ikke kan sove om natten, er ganske simpelt, at man ikke er træt nok, når man lægger sig til at sove. Der er en række ting, du selv kan gøre, hvis du virkelig har problemer med at falde til ro og falde i søvn.

En af de ting er at lægge telefonen fra dig i god tid, inden du forsøger at komme afsted til drømmeland. Det samme gælder desuden for computer og TV: Det er simpelthen lyset fra skærmene, der er med til at gøre, at vi bliver for vågne til, at vi kan sove.

Spis godt

Noget andet, du selv kan gøre for at sove godt, er at sørge for, at du får noget ordentligt mad. Det nytter ikke noget, hvis du bare spiser en masse sukkerrigt mad eller drikker en masse sodavand i løbet af dagen – det er alt sammen med til at påvirke, hvordan vi sover om natten. Du skal sørge for, at du får en masse grøntsager, og så skal du desuden sørge for at drikke nok vand og få fuldkorn.

Det kan være svært at bryde med sine dårlige vaner, men den gode nyhed er, at det også er det allersværeste. Når først du har fået brudt med dine dårlige vaner, så er de ikke længere svære at overholde, så har du bare skabt en ny slags hverdag for dig selv.

Dyrk nok motion

Hvis du har svært ved at falde i søvn om natten, så kan det også skyldes, at du simpelthen bevæger dig for lidt i løbet af dagen. Man siger, at man helst skal bevæge sig omkring 60 minutter om dagen, så det behøves ikke engang at være særlig meget.

Du kan snildt slippe af sted med at gå en god lang tur – og hvis du ikke synes, det er sjovt at gå uden et formål, så kan det være, at du kan begynde at gå til arbejdet eller gå, når du alligevel skal ned og handle. Og handler du stort ind – ja, så har du bare fået endnu mere motion, og så er der endnu større chance for, at du kan sove godt om natten.

Læs om aftenen – og drik en kop kamillete

Du er nok – som så mange andre danskere – vant til, at man om aftenen ligger og ser TV, mens man spiser noget lækkert. Det er også hyggeligt, men det er ikke særlig godt, hvis man har svært ved at sove. Så er det langt bedre, at du skifter TV’et ud med en god bog og drikker en kop kamillete, i stedt for at spise slik.

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *.

*
*
You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>