Guide til solvognen

Guide til solvognen

En solvogn er en fantastisk måde at slappe af på, sidde på og ligge på ude i det gode vejr eller indenfor ved siden af en pool eller i udehuset. Men hvis du ikke bruger den korrekt, kan det føre til ubehag, hold i nakken eller mindre skader. Det virker umiddelbart som en simpelt ting at anvende en solvogn, men det er det ikke altid, så her kommer der en guide til, hvordan du kan bruge en solvogn på den bedst mulige måde.

 

Siddende positioner:

Når du bruger en solvogn til at sidde på, så er det vigtigt at finde den rigtige siddeposition. Det betyder naturligvis ikke, at der kun er én korrekt måde at sidde på en solvogn på, men at du skal prioritere at sidde på den rigtige måde og herved lade være med at sidde på en forkert måde. Du bør sidde oprejst med fødderne fladt på jorden, og ryggen mod ryglænet for at have en god ergonomisk siddeposition. Dette vil give dig den bedste støtte til ryggen, nakken og lænden og hjælpe dig med at undgå at få smerter i ryggen som følge af, at have siddet forkert henover længere tid.

 

Liggende positioner:

Hvis du vil slappe af eller tage en lur i din solvogn, mens du er udenfor og nyder det gode vejr, så skal du først og fremmest justere ryglænet, så du kommer til at ligge fladt ned. Det vil altid være en god idé at bevare en lille hældning i ryggen, for at få den bedste liggeposition og undgå ubehag, hvis du kommer til at ligge der i længere tid. Hvis du har en justerbar hovedstøtte, skal du sørge for, at den er tilpasset til din krop og måden som du finder det mest behageligt at have din nakke og hoved positioneret på. Sidst vil det være en rigtig god idé at anskaffe dig nogle hynder eller puder til din solvogn, da det vil gøre hele oplevelsen markant bedre. Det giver dig også mulighed for at style og udvikle designet og udseendet på solvognen til at passe bedre med resten af din indretning i haven.

 

Alternativ brug:

En solseng er dog ikke begrænset til kun at kunne sidde på eller ligge i. Du kan faktisk også bruge den til yoga, udstræk eller som en bænk, hvormed I er flere som kan sidde og til at tage en pause fra solen eller til at læse en bog eller magasin. Hvis du vælger at bruge din solvogn som en bænk og at I gerne vil afskærme solen, frem for at solbade, så har du først og fremmest brug for at have en tilhørende parasol. Parasollen kan nogle gange anskaffes som en del af solsengen, mens at den andre gange skal købes og opsættes separat. 

 

Tips:

– Brug en pude eller en tæppe til at lægge over sædet eller ryglænet for ekstra komfort. Alternativt kan du købe dedikerede hynder til solvognen som oftest kan anskaffes det samme sted, som du køber din solvogn.

– Brug en parasol eller solcreme for at beskytte din hud mod solskoldning. Specielt hvis du vælger at tage en lur på din solvogn, så pas på med at gøre det i direkte sol og henover længere tid.

– Prøv at undgå at bruge din solvogn på en ujævn overflade, da det kan føre til at du vil komme til at ligge ubehageligt og ikke mindst føre til ubehag for kroppen henover længere tid.

– Undgå at hoppe eller vippe i stolen, da det kan føre til, at stolen falder eller vælter. Hvis det er en skrøbelig stol, så vil den også kunne gå i stykker.

 

Konklusion:

En solvogn er en fantastisk måde at slappe af og nyde livet i haven eller ved poolen på, og hvis du bruger den korrekt, vil du have mange timers fantastisk afslapning og komfort i vente. Sørg for at finde den rigtige siddeposition og liggeposition, så beskytter du din krop mod ubehag og i værste fald skader, hvis du bruger en uhæmmet over længere tid. God fornøjelse.Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *.

*
*
You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>