Sådan skaber du et hyggeligt og indbydende hjem med den rigtige belysning

Sådan skaber du et hyggeligt og indbydende hjem med den rigtige belysning

Den rigtige belysning kan gøre hele forskellen, når det gælder om at skabe et hyggeligt og indbydende hjem. Uanset om du er på udkig efter en simpel opfriskning af din stue eller starter helt fra bunden i et nyt hjem, er der mange måder at bruge strategisk placeret belysning på for at skabe en indbydende atmosfære i hvert hjørne af dit hjem. 

Skab atmosfære med naturlige lyskilder 

Naturligt lys er en af de bedste måder at tilføre varme og hygge til ethvert rum. Om dagen skal du udnytte naturlige lyskilder som vinduer, ovenlysvinduer og skydedøre, ved at holde dem utildækkede eller let draperede, så meget som muligt. Naturligt lys vil hjælpe med at fremhæve farverne i tæpper, møbler, kunst og andre indretningsgenstande, så de føles mere levende, end de ville se ud under kunstig belysning alene. Du kan også overveje at inddrage spejle i din indretning, så det naturlige lys reflekteres på forskellige overflader i rummet for at opnå endnu større effekt.      

Vælg belysning med omhu 

Belysning bør vælges med omhu, da det både udgør funktionelle og dekorative elementer i ethvert rum. Hvis du ønsker en særlig hyggelig stemning, kan du vælge varme, hvide LED-pærer frem for kolde, hvide pærer – det vil give et blødere lys, som vil få alle til at føle sig mere afslappede. Hvis du desuden ønsker at tilføje lidt subtil dramatik eller romantik til din boligindretning, kan du overveje at tilføje lysdæmpere, så du hurtigt kan justere lysstyrken alt efter hvilken slags atmosfære du ønsker. En lampe klassiker som kan passe ind i de fleste hjem er Verner Panton Flowerpot lampe.

Accentlys 

Accentlys er en anden god måde at tilføje varme og hygge til dit boligdesign på. Accentlys findes i mange størrelser og stilarter, men deres formål er altid det samme: de henleder opmærksomheden på specifikke elementer i et rum, samtidig med at de giver en afdæmpet belysning i det hele. Overvej at placere lampetter ved døråbninger eller bogreoler; bordlamper ved sofaer eller lænestole; gulvlamper ved skriveborde eller forfængselsområder; vægvasker langs trappeopgange; spotlights over kunstværker; lysekroner over spiseborde – mulighederne er uendelige! Husk blot at accentlamper aldrig bør overdøve den generelle belysning – brug dem i stedet kun som højdepunkter i hele rummet for at opnå maksimal effekt. 

 

Det behøver ikke at være svært at skabe et hyggeligt og indbydende hjem. Naturlige kilder som vinduer og ovenlysvinduer bør så vidt muligt være utildækkede eller let draperede, så sollyset kan fremhæve farverne i møbler og andre indretningsgenstande, samtidig med at det giver en diskret varme i alle rum. Når du vælger loftsarmaturer, skal du vælge varme, hvide LED-pærer frem for kolde, hvide. Ved at følge disse tips vil du snart have et smukt hjem, der er både behageligt og stilfuldt!

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *.

*
*
You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>