Gode råd til når du skal have en baby

Gode råd til når du skal have en baby

Der er mange ting at tage højde for når man skal være forældre. Særligt når det er første gang. Derfor kan det være rigtig rart at drage på andre erfaring og gode råd. Vi har samlet lidt gode råd til dig her, som vi håber kan hjælpe dig. 

  1. Pas godt på dig selv under graviditeten og efter fødslen: Få masser af hvile – Sørg for at tage dig tid til at hvile dig og få nok søvn, da det kan være fysisk og følelsesmæssigt anstrengende at få et barn. Det er dog ikke sikkert, at din baby er enig i hvor meget søvn du skal have, derfor er det vigtigt at prioritere søvn, når muligheden byder sig. 
  2. Knyt bånd til din baby – Tilbring kvalitetstid med din baby, tal, leg, syng og nus med den. Det vil være med til at styrke båndet mellem jer to og skabe en følelse af tryghed for dem. 
  3. Udvikl rutiner – Babyer trives med stabilitet, så det er vigtigt at etablere daglige rutiner, hvor det er muligt, for at fremme sunde vaner for både forældre og barn. 
  4. Mælkesyrebakterier baby – Det er en god ide at læse lidt op på råd til maveproblemer og brugen af mælkesyrebakterier, så du sikre en god tarmflora hos din baby. 
  5. Bed om hjælp – Tøv ikke med at bede om hjælp, når du har brug for det. Venner og familiemedlemmer kan være uvurderlige til at yde følelsesmæssig støtte og praktisk hjælp, f.eks. til at lave mad eller passe barnet, mens du hviler. 
  6. Søg lægelig rådgivning – Hvis noget føles forkert, skal du ikke tøve med at søge lægelig rådgivning hos din læge eller jordemoder. Det er vigtigt at passe på dig selv og dit barn, så I begge kan nyde et sundt liv sammen.  
  7. Skab tid til dig selv – Med en nyfødt er det nemt at blive opslugt af bleer og madning, men sørg for at tage dig tid til dig selv hver dag. Uanset om det er at læse et blad, gå en tur eller tage et varmt bad, vil disse små øjeblikke af fred være med til at med til at give dig energi.

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *.

*
*
You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>