Dette skal du vide om cybercriminaliteit

Dette skal du vide om cybercriminaliteit

Det er fedt at boltre sig rundt på sociale medier og på nettet efter gode historier, billeder, film, nyheder, gode tilbud og alle de andre ting, du kan finde på at søge efter lige netop nu. Digitaliseringen af vores samfund og vores måder at købe ind på og mødes på har enorme fordele, men der er desværre også den ubehagelige ulempe, at du er mere udsat for at komme i klørene på cyperkriminelle.

Jo mere aktiv du er på nettet, jo mere udsat er du. Derfor er det en god idé at vide lidt mere om, hvad cyberkriminalitet er. Hvis du vil vide mere om, hvordan kriminalitet foregår på nettet, kan du fx besøge siden: Cyberkriminalitet.dk

Cyberangreb kan ramme alle

Tro ikke, at cyberangreb kun rammer de store – eller folk, der opfører sig virkeligt dumt. Når det kommer til digitale angreb kan ingen vide sig sikre, heller ikke dig.

Problemet med cyberkriminalitet er, at nettets tyve og svindlere også er blevet klogere og dygtigere. De kan maskere deres forsøg på tyveri, som alt fra en nødvendig opdatering af kortoplysninger i forbindelse med levering af en pakke til mails, der ser ud til at komme fra institutioner, du normalt har tillid til, det kan være fra en bank, et selskab eller endda en offentlig institution.

De fire mest almindelige former for angreb

Der er forskellige måder og metoder tyve og hackere bruger i forsøget på at franarre dig penge eller vigtige oplysninger som fx koder, personnummer og andet.

Du kan her se en lille oversigt over de fire mest brugte metoder:

  • Mailsvindel – fx med opfordring til at opdatere bankoplysninger
  • Phishing – her er målet personlige oplysninger – og du kan endda få “stjålet” din identitet
  • Cyberspionage – retter sig mod virksomheder, små og store
  • Afpresning – Her kræver hackerne løsepenge for at fjerne “ransomeware”, dvs virus, fra din computer eller en gruppe af computere

Sikkerhed og hjemmesider

Har du en virksomhed eller driver du din egen hjemmeside med en blog eller andet, kan du gøre meget for at sikre dig mod angreb. Du kan fx sørge for at have en stærk og opdateret virussikring på din hjemmeside. Bruger du WordPress eller overvejer du at lave en ny hjemmeside ved hjælp af WordPress, kan du blive meget klogere på hvordan på: Businessnews.dk.

På siden finder du også gode råd til onlinemarkedsføring og megen anden relevant information, du kan bruge i dit virke på nettet.

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *.

*
*
You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>