Magnetfiskeri er sjovt

Magnetfiskeri er sjovt

For mange magnetfiskere er spændingen ved fangsten dog for fristende til at ignorere.

“Jeg nyder det ukendte. Du ved bare aldrig, hvad der er på enden af ​​dit reb – det kan være skrammel, våben, cykler eller gammelt værktøj,” sagde Gareth Bryer, der har mere end 61.000 abonnenter på sin magnetfiskeri-YouTube-kanal, Drasticg.

Hans træk har inkluderet smykker og ure fra kanaler i Greater Manchester-området samt våben, knive, motorcykler [og] pengeskabe fra røverier.

Steven Matts sagde, at han har afleveret 21 knive til politiet, siden han startede med magnetfiskeri i Leicestershires kanaler for næsten et år siden. Han sagde, at han også havde fundet en række poser, der var tynget med mursten, med tøj, hatte og handsker.

“Ud fra mængden af ​​knive og tydeligt stjålne genstande, vi finder, tror jeg, at kanalen bliver brugt som dumpeplads for… kriminel aktivitet,” sagde han. “Det er en let tilgængelig måde for dem at slippe af med beviser.”

Northamptonshire Politi sagde, at selvom der ikke er nogen love mod magnetfiskeri, vil de bede fiskerne om at udvise “behørig omhu”, når de håndterer genstande, såsom ueksploderede bomber fra Anden Verdenskrig.

“[De] kan være ekstremt farlige, såvel som ressourcekrævende for vores indsatsofficerer.”

 

Det er heller ikke ulovligt at tage på magnetfiskeri på land, hvor hobbyfolk har søgt om tilladelse.

 

Men Canal & River Trust, som ejer de fleste af Storbritanniens kanaler, har vedtægter, der forbyder folk at fjerne materiale fra kanalen og floder, den ejer.

 

Selvom den sjældent håndhæver disse, afviser den magnetfiskeri, og peger på “rustent og skarpt” metal, der kasseres på slæbestien og andre farer. Den siger, at den foretrækker, at folk arrangerer organiserede begivenheder.

 

“På den måde ved vi, hvem der er involveret, kan sikre, at der er ordentlige sikkerhedsforanstaltninger på plads for at beskytte dem, der deltager og kan sørge for, at alt bliver ordentligt ryddet op bagefter af arrangørerne,” siger Dan Whyment, fra trusten.

 

Nogle hævder dog, at magnetfiskere faktisk gavner miljøet – og der kan være en vis sandhed i dette.

 

“Enhver sport eller aktivitet, der fremmer fjernelse af metal fra vandsenge, er en god ting,” sagde Dr. Andrew Pledger, en økolog ved University of Loughborough.

 

“Metallet kan nedbrydes med tiden. Der kan være maling, der indeholder giftstoffer og bly, som kan siver uønskede stoffer ud i vandet.

 

“Det er klart, at de skal bortskaffes korrekt.”

 

Han mener, at en adfærdskodeks kan hjælpe med at gøre magnetfiskeri sikkert.

 

I øjeblikket regulerer Miljøstyrelsen ikke magnetfiskeri, men i betragtning af dets stigende popularitet kan myndighederne godt finde på at skulle dyppe en tå i grumsete farvande.

 

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *.

*
*
You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>