Kom sikkert igennem boligkøb med boligrådgivning

Kom sikkert igennem boligkøb med boligrådgivning

Der er mange dokumenter og papirer, der skal læses igennem og underskrives, når du køber et nyt hus. Dokumenterne er i et tungt juridisk sprog, og det kan derfor være svært som en helt almindelig boligkøber at gennemskue, hvad det egentlig er, der står. For at komme helt sikkert i mål med bolighandlen, kan det derfor godt betale sig at benytte sig af boligrådgivning

Boligrådgivning får dig til at føle dig tryg 

Det er altid rart at vide, hvad det er, som man skriver under på, og det hjælper en boligrådgivende advokat dig med. Ved at benytte dig af boligrådgivning har du nogle, der tager sig af alt det praktiske. De hjælper med at handlen kommer i hus – både ved at gennemgå købsaftalen, styre dialogen mellem banken og mægleren og stå for skøde og refusionsopgørelse. Dermed kan du udelukkende fokusere på det, som du ved noget om – nemlig at vælge det rette hus. 

Og det kan også være lidt af en opgave. For hvordan finder man det helt rigtige? Inden du går på boligjagt, er der nogle tanker, der er gode at gøre sig. Hvor langt må der være mellem dit arbejde og din kommende bolig? Hvor mange rum har du brug for – er der evt. en familieforøgelse i fremtiden, som du skal tage højde for? Hvordan må standen på huset være? Kan I selv sætte i stand, eller skal det stå helt indflytningsklar? 

Følg din mavefornemmelse

Selvom alt det fornuftige spiller, så skal det også føles rigtigt i maven. Derfor kan du aldrig vurdere et hus, før du har været ude og se det. Billeder på nettet kan snyde, og det kan lyde helt rigtigt på papiret, men den følelse og fornemmelse som du får, når du står ude i huset, den er i sidste ende den afgørende. 

Når du forelsker dig i et hus, kan du ved brug af boligrådgivning få hjælp til at forstå, hvad det er for et hus, som du køber. Og det er meget godt at have styr på, at det ikke kun er hjertet, der taler, men at det faktisk også er et fornuftigt hus, som du køber. 

Har du overvejet selvsalg?

Når du står overfor at skulle købe et hus, så er der typisk også et, der skal sælges. Til dette er selvsalg en mulighed. Her kan boligrådgivning også hjælpe dig med at komme helt i mål. Ved at benytte dig af selvsalg, assisteret af en advokat, sparer du nemlig det dyre salær til en ejendomsmægler.

Du skal selv stå for at markedsføre boligen og vise den frem, men advokaten fra boligrådgivningen står for alt det praktiske. De indhenter blandt andet alle offentlige dokumenter, udarbejder en købsaftale, og afslutter handlen og frigiver købesummen, så snart betingelserne er opfyldt. 

Har du mod på selv at stå for promoveringen af dit hus, kan du dermed spare mange penge ved kun at søge boligrådgivning fremfor hjælp af en ejendomsmægler. Og det er altid rart at spare penge på salget af ens tidligere hjem, for så kan du i stedet bruge pengene på at investere i det nye og fremtiden.  

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *.

*
*
You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>