Helårsdæk vs sommerdæk – Sæsonskift og hjulskift sommerdæk mod helårsdæk

Helårsdæk vs sommerdæk – Sæsonskift og hjulskift sommerdæk mod helårsdæk

Vejret er så småt begyndt at blive varmere, solen skinner i længere tid, og træerne begynder at blomstre – det kan kun betyde én ting: sommeren er på vej! I takt med at temperaturen begynder at stige, stiger også behovet for sommerdæk. Men hvad nu, hvis du ikke har haft mulighed for at skifte dine dæk endnu? Eller hvad hvis du ikke er sikker på, om du skal skifte fra helårsdæk til sommerdæk? I dette blogindlæg vil vi nævne fordelene ved begge typer dæk og hjælpe dig med at beslutte, hvilket dæk der er bedst for dig.

Lad os først lige nævne kendetegnene for de enkle dæktype:

Sommerdæk: Sommerdæk er fremstillet af en blødere gummiblanding, der hjælper med at holde på vejen i varmt vej. Sommerdæk kører man altså på om sommeren, når temperaturen i gennemsnit er over 7 grader, hvor der ikke er de store forhindringer på vejene. De har også et slidbanemønster, der hjælper med at lede vandet væk fra dækket, hvis du rammer en vandpyt.

Vinterdæk: Vinterdæk er fremstillet af en hårdere gummiblanding, der hjælper dig med at holde dig på vejen i koldt vejr. De har også et mere aggressivt slidbanemønster, der hjælper med at forbedre vejgrebet på isglatte veje. Vinterdæk bruges altså om vinteren, når der er flere forhindringer på vejen. Vinterdæk kører man altså på om vinteren, når det er mindre end 7 grader i gennemsnit. Vinterdæk står mere fast på vejen, når vejen er glat.

Helårsdæk: Helårsdæk er fremstillet af en hårdere gummiblanding, der kan modstå koldt vejr og give godt vejgreb i sne og is. De har også et mindre aggressivt slidbanemønster end sommerdæk, hvilket bidrager til at forbedre brændstoføkonomien. Helårsdæk kan du altså køre med hele året rundt, men ulempen er dog, at de slides hurtigere.

Hvis du bor i et område med varme somre og milde vintre, er helårsdæk et godt valg for dig. De kan klare varmen og giver et godt vejgreb i sneen. Men hvis du bor i et område med meget kolde vintre eller meget sne, er sommerdæk ikke ideelle.

Hvad er bedst?

Helårsdæk vs sommerdæk – er det billigst med helårsdæk? Den største fordel ved helårsdæk er, at du ikke behøver at skifte dine dæk hver sæson. Du kan bare købe et sæt dæk og bruge dem hele året rundt. Det kan spare dig penge i det lange løb, da du ikke behøver at købe to sæt dæk. Helårsdæk plejer også at være billigere end sommerdæk. Så hvis du er på udkig efter en budgetvenlig løsning, er helårsdæk et godt valg.

Ulempen er dog, at de slides hurtigere, fordi de køres på hele året, så derfor vil dine udgifter til dæk være høje. Helårsdæk står heller ikke lige får godt fast på vejen som vinterdæk.

Uanset om du kører på helårsdæk, vinterdæk og sommerdæk – Mobilt dækcenter hjemme, er det du har brug for hos Hjulster. Hjulster skifter dine dæk, når du har behov for det, og kan opbevare dine dæk, når de ikke er i brug. Kontakt dem i dag, hvis du står overfor et dækskifte i den nærmeste tid.

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *.

*
*
You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>