Sådan kan du bruge din have i din madlavning

Sådan kan du bruge din have i din madlavning

I dag køber langt de fleste alle de ingredienser, som de skal bruge i deres madlavning i supermarkedet. Men faktisk er der en hel del ting, som du ikke nødvendigvis behøver at købe hver gang, du skal bruge det. I store dele af året, vil mange af de ting, som man ofte bruger i køkkenet nemlig kunne vokse i din egen have. her får du 4 bud på retter, hvor hovedingrediensen kan vokse i din egen have.

Brombærtærte

En dejlig sød og smørfyldt tærtedej fyldt med friske hjemmeplukkede brombær og så en tur i ovnen. Top retten op med en klat vaniljeis til og du vil blive kåret som årets vært. Friske brombær er dyre at købe i et supermarked og derfor bruger mange ofte frosne bær i stedet. Men faktisk er brombærbusken en virkelig hårdfør og nem plante at have. Derfor kan den leve langt de fleste steder og også i din have. Drømmer du om at kunne dyrke dine egne brombær? Så find nye brombærbuske her.

Tomatsalat

Hvad er mere lækkert som tilbehør til grillen end en frisklavet tomatsalat? Og det er faktisk sådan at du ganske nemt og simpelt selv kan dyrke de lækreste og mest smagfulde tomater selv. Så mangler du blot lidt mozzarella og olivenolie og så er du klar til middagen.

Råkost

Råkost er måske nok ved at være en glemt spise, men ikke desto mindre smager det stadigvæk dejligt. Gulerødderne kan du helt selv dyrke i din egen køkkenhave. De skal blot plantes i jorden og så tager du dem op når de er klar. Lettere bliver det næsten ikke.

Kartoffelmos

En god gang kartoffelmos går man bestemt heller ikke galt i byen med. Ligesom med de ovenstående retter kan du også her selv dyrke hovedingrediensen – nemlig kartoflerne. Så mangler du blot lidt salt og smør og så er der serveret. Server blot det tilbehør til som du synes allerbedst om, men der er nu heller ikke noget i vejen med en god gang brændende kærlighed.

Dyrt at anskaffe sig alle råvarerne?

Det kan måske virke en anelse dyrt selv at skulle til at anlægge en køkkenhave og selv dyrke de forskellige grøntsager. Det kan du sagtens have ret i. både jord og planter koster penge. Men du vælg du blot at tage et lån kviklån, for lige så snart der er gang i grøntsagerne spare du pludselig rigtig mange penge på madbudgettet.

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *.

*
*
You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>