TOP10 ideer til konfirmation

TOP10 ideer til konfirmation

Manger du inspiration til konfirmation så har vi her samlet de 10 bedste ”must have” ideer til konfirmation.

Når forberedelsen ligger for døren og dit barn skal konfirmeres – så er planlægning i god tid vejen frem. Der er ingen grund til at udskyde og vente alt for længe. Få lavet en huskeliste der virker for både mor og far. Forældre planlægger overraskelser, inviterer gæster – der skal findes lokaler og sørges for mad og underholdning på dagen samt meget mere. Der skal samarbejdes igennem tykt og tyndt og enes om alverdens festlige ideer.

Skal dagen være lidt anderledes, så er det godt med en god idekasse!

 

1. Ideer til underholdning konfirmation

De hemmelige opgaver. Uddel hemmelige opgaver til gæsterne på selve konfirmationsdagen. En form for udfordringer som de hver i sær skal udføre – her kan i sikkert finde på gode ideer, da i jo kender gæsterne og ved hvad der kunne være sjovt.

Gæt en kendt person. Her gælder det om at simulere kendte personer, legen kan udføres med eller uden lyd. Altså – må man fx gerne tale som den kendte person gør?

Havespil. Man kan få mange forskellige slags havespil, der kan bruges som en dyst til lejligheden. Nogen kan du måske låne, og nogen kan du købe. Det gode er de altid kan bruges til en anden lejlighed.

2. Ideer til indslag konfirmation

En komiker. Du kan med stor succes booke en komiker til dagen, nogen af dem koster ikke alverden.

En tryllekunstner. Find en god tryllekunstner, det er genial underholdning for alle.

3. Ideer til tekster ved konfirmation

Sange og taler til konfirmation er en kendt tradition. Far og mor holder tale, og det gør bedsteforældre og søskende måske også. Ellers er der tradition for at få sagt det man gerne vil med en festsang, find inspiration til festsange til konfirmation her.

Konfirmanden holder nogen gange en takketale – denne er ofte kort og præcis ellers er der tradition for en takkesang.

4. Ideer til op pyntning ved konfirmation

Borddækning og op pyntning klarer i selv, hvis i selv holder festen?

En festarrangør klarer alt den slags for jer, hvis i har valgt et sted til at afholde festen. Vælger i selv at afholde festen så er der mange ting at gøre klar. Heldigvis så er ideerne mange, for der kan nemt købes flotte pakker til op pyntning ved konfirmationsfesten på nettet.

5. Ideer til invitationer til konfirmation

Bestil dine invitationer på nettet.

Tag et kik på canva.com der kan du eventuelt designe dine egne invitationer nemt. Her kan du så også lave dine egne menukort og bordkort, det kan blive til en større besparelse hvis man har tiden til det.

Inviter via Facebook – det er den nemme og moderne, det koster ikke en krone!

6. Ideer til konfirmationskørsel

Lån en bil af en ven.  Har du en ven der har en fed bil? Han/hun kan måske overtales til at køre konfirmanden.

Find ideer til konfirmationskørsel på internettet. Det kan gøres for priser fra 1000kr og op efter. Der er naturligvis mange udgifter på denne dag, og alt efter budget, bedøm selv hvad der er vigtigt for jer.

7. Ideer til sangskjulere

Sangskjulere koster ikke så meget og der skal ikke være en til hver gæst. De skal bare stå rundt omkring så alle kan få fat i en sang. Du kan også købe små faste poser med hank der kan stå op og klistre et billede på selv.

8. Ideer til gæsteliste ved konfirmation

Din gæsteliste til konfirmationen skal være klar så tidligt som muligt.

I skal altså snart have styr på, hvem der kommer til festen. Der skal planlægges ud fra antal personer – hvor mange kuverter mad, drikkelse osv. Der skal gives besked hist og her – hvor mange kommer der til festen? Vær’ på forkant.

9. Ideer til bordplan ved konfirmation

Bordplanen. Ja der jo nok som vi kender det et par familiemedlemmer, som ikke kan så godt sammen, lad dem sidde langt væk fra hinanden.

  • Lad gerne dem der skal holde en tale til festen sidde midt i forsamlingen så alle kan høre dem.
  • Eventuelt et bord for de mindre børn lidt på afstand.

 

10. Ideer til underholdning for børn ved konfirmation

Husk en barnepige. Det kan være en god ide, med en der aktivt kan tage sig af det praktiske med de små børn samt lave nogen indslag der underholder. På den måde kan deres forældre få en god dag – mor og far kan slappe af og hygge sig under hele festen.

 

 

 

 

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *.

*
*
You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>